Over mijn beelden

Sculpturen, schilderijen en projecten over ‘uitgevonden’ creaturen, die de draak steken met het schoonheidsideaal. De beelden ontstonden uit de schilderijen en tekeningen van bizarre beestjes. Ze zijn eruit gewandeld. De figuren in de schilderijen en de sculpturen stellen vragen over onze schoonheidsidealen. Ze voldoen er helemaal niet aan, en toch verschijnt er een glimlach.

Technische details

De beelden worden gemaakt met 3D-software: Zbrush. Als een ontwerp klaar is, wordt het verstuurd naar een 3D-printer. Het beeld wordt geprint in een plastic (abs). Dan moet het beeld afgewerkt worden, om het zo glad mogelijk te krijgen. Het schilderwerk gebeurt zowel met synthetische verf als met acrylaten.

De grotere sculpturen worden gefreesd, met een robot, uit polyurethaanschuim, een hardere versie van het gekende isolatieschuim. Na het assembleren van de gefreesde stukken, krijgt het beeld een polyesterlaag, versterkt met glasvezel. Ze worden daardoor bijzonder sterk en geschikt voor buiten. De afwerking gebeurt met een tweecomponentenverf, waardoor de kleuren veel langer blijven. De kleinere beeldjes zijn niet versterkt met glasvezel. In ‘The making of Omair’ kan je zien hoe ik werk.

De schilderijen, zijn geschilderd en getekend met acryl, pastel en stift. Ze zijn even goed van kwaliteit en kleurechtheid als een olieverf-schilderij. Aangezien ik ook de zijkanten van het canvas schilder, hebben mijn schilderijen geen lijst nodig.

The making of Omair

Deze video toont hoe Omair is gebouwd en geschilderd. Omer was mijn grootvader (1888-1976).