Bocca Grande: de vrolijke waterspuwer met de grote mond

Beste vrienden, met plezier toon ik jullie één van mijn laatste projecten: Bocca Grande.

Bocca Grande - originele waterspuwer met grote mond

Bocca Grande (grote mond) is een waterspuwer. Ik maakte het beeld in maart voor een klant. Deze klant wilde een originele watervalfontein naast zijn zwembad in de typische stijl van mijn andere beelden: kleurrijk en humoristisch.

Bocca Grande is pure fantasie. Hij is een ‘blazer’ eerste klas. Hij is een beetje een bluffer en een eindeloze mooiprater maar hij kan vooral goed water spuwen. Bocca Grande zou graag vliegen maar zijn werk als waterspuwer houdt hem aan de grond.

Hieronder vertel ik jullie graag hoe het beeld tot stand is gekomen.

De geboorte van Bocca Grande

Eerst ontwierp ik een 3D-computermodel van Bocca Grande met de juiste kleuren en afmetingen. Op basis daarvan freesden we de aparte stukken van het beeld. Die stukken lijmden we aan elkaar.

Frans, een handige vriend van me, laste vervolgens een spuitmond voor de waterspuwer. Edwin (even handig) testte de spuitmond. Daarna lijmden we de mond in het beeld en sloten we de watertoevoer via de achterzijde aan. Vervolgens testten we de mond nog eens.

Daarna monteerden we de spuwer volledig, werkten we hem af (met polyester en glasvezel) en schilderden we hem. Bocca Grande moest via de staart worden aangesloten op de lokale waterleiding. De staart was daar echter te kort voor. Daarom voegde ik een verlengstuk toe.

Daarna was Bocca Grande volledig klaar. Een mooie volledig functionele waterspuwer! Met een beetje goede wil en wat Photoshop kan het beeld zo op een postkaartje!

Bocca Grande op bestelling

Bocca Grande werd in opdracht gemaakt maar is ook te koop op bestelling. Het beeld kan perfect aangepast worden aan uw specifieke wensen. Zo kunt u de grootte, kleuren en aansluiting op het water zelf kiezen. Heeft u interesse? Laat het mij gerust weten! Wie weet komt mijn volgende Bocca Grande naast uw zwembad te staan!

2 antwoorden
 1. Willy Van duck zegt:

  Heel tof en …. Wanneer nog eens postzegels? Zeker nu met die vellen van 10 met achtergrond zijn toffe dingen te maken .

  Groeten
  Willy

  Beantwoorden
 2. Peter Aernoudts zegt:

  Ik vind dit oprecht heel erg mooi, Wim !! Mooie ‘straal’ ook. Alweer een originele uitbreiding van je ‘family’. Mocht ik een zwembad hebben, bestelde ik hem meteen 🙂 Nu hou ik het bij Chuck

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *