Ghent Clarinet Capital 2015: Plechtige Onthulling van “De Klarinet”

In 2015 vormt Gent het toneel voor de prestigieuze International Clarinet Competition Ghent en het European Clarinet Festival. Reden genoeg om Gent tot “Ghent Clarinet Capital” uit te roepen.

Ik ben verheugd en vereerd omdat ik ter ere van deze festiviteiten een award en een blikvanger mocht maken. Hieronder ziet u een aantal foto’s van de onthulling van “De Klarinet”.

Plechtige-onthulling-van-De-Klarinet

Ghent Clarinet Capital 2015 – Wereldklasse in Gent

International Music Promotion vzw is een vereniging die projecten organiseert om de belangstelling voor de klarinet aan te wakkeren en jonge artiesten te ondersteunen.

Na eerdere succesvolle edities in 2010 en 2013 organiseert International Music Promotion in 2015 voor de derde keer de International Clarinet Competition in Gent. Omdat Gent van 7 tot 18 april 2015 ook het decor vormt voor het European Clarinet Festival mogen we Gent terecht de Clarinet Capital van 2015 noemen.

 

De Klarinet: Blikvanger voor Ghent Clarinet Capital 2015

Ter ere van dit feestelijk jaar werd ik een aantal maanden geleden gevraagd om een trofee en een blikvanger voor “Ghent Clarinet Capital 2015” te ontwerpen. En zo geschiedde.

Ik maakte een trofee en een blikvanger in de stijl die me eigen is: kleurrijk en met de nodige zelfrelativering en spot. Dit past mooi bij het beeld dat ik van de stad Gent heb. Gent is mijns inziens altijd een stad geweest met een weerbarstig karakter. No-nonsense en met veel zelfrelativering en humor.

 

Het beeld “De Klarinet” is 5,20 meter hoog. Als je het beeld bekijkt dan zie je een serie ogen die olijk en uitdagend in alle richtingen kijken en reacties uitlokken. Verder zie je handjes die muziek zouden kunnen maken en – omdat de humor nooit ver weg is – het hoedje van Pierke Pierlala, de eeuwige dwarsligger.

Ghent-Clarinet-Capital-2015-Wim-De-Prez

Binnenkort: De geboorte van “De Klarinet”

Bent u benieuwd hoe de klarinet gemaakt werd? Hou deze blog dan goed in de gaten. Binnenkort publiceer ik hier een filmpje over de geboorte van “De Klarinet.” Tot snel!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *