Mini Chucks: Alle gekheid onder een stolpje - Wim De Prez

Mini Chucks: alle gekheid onder een stolpje

Beste vrienden,

Drie jaar geleden besloot ik om van al mijn Chucks – beelden die van nature vrij groot zijn – ook een kleine versie te maken in de oorspronkelijke kleuren. Het heeft even geduurd, maar het is me eindelijk gelukt!

Ik stel vandaag dan ook graag de ‘miniversies’ van mijn Chucks aan jullie voor.

Mini Chucks: Alle gekheid onder een stolpje - Wim De Prez

Mini Chucks in de maak

Op de eerste foto hieronder zie je mijn ‘minichucks’ in hun oorspronkelijke kleuren. De tweede foto toont een onafgewerkte versie van ’Noisy’ (met steunprintmateriaal). Daarachter zien jullie ook een vergulde ‘Noisy’: mijn eerste chuck in bladgoud!

Op de derde en vierde foto kun je  de beeldjes in close-up bewonderen. Zelf moet ik de beeldjes trouwens ook van erg dichtbij bekijken om ze nauwkeurig te schilderen. Dat zie je op foto’s 5, 6 en 7. Gelukkig heb ik een vaste hand!

En je zou het misschien niet zeggen, maar een klein beeldje schilderen vergt evenveel werk als het schilderen van een groot beeld. Eigenlijk maakt de afmeting weinig uit.

Een nederig stolpje voor iedere Chuck

Het leek me leuk om mijn kleine Chucks onder een stolp te plaatsen. Zo krijgen ze een soort onschendbaarheid. Handig, want de broze beeldjes zijn nog maar net geboren!

Dit is Giga Barry. Hij is één deel van een identieke tweeling. Barry probeert in zijn spannende broekje te ontsnappen, maar dat lukt hem niet. Zeker niet nu hij onder een stolp staat.

Dit hier is Billy, de tweelingzus van Barry. Billy is ultramarijn-blauw en heel mat. Hierdoor verdwijnt haar vorm een beetje. Je moet er lang naar kijken om echt diepte te zien. Fascinerend!

Hier zie je Noisy in hetzelfde ultramarijn-blauw. Noisy is zoals zijn naam het al doet vermoeden de luidste van de hele familie. Door zijn kleur is hij nu minder zichtbaar. Dit frustreert hem mateloos. Hij kan zijn ‘onzichtbaarheid’ met zijn gebrul maar met moeite compenseren.

Hier zie je Nanoprins 1 en 2. De oorspronkelijke Nanoprins is een zeer populair beeld. Het laat toeschouwers altijd lachen. De vrolijke kleuren en de asymmetrische vormen van de mini-prinsjes zullen ongetwijfeld hetzelfde effect hebben.

Tot slot zie je hier kleine Terry 1 en kleine Terry 2. Terry heeft net als zijn grote broer een hol hoofd. Niet echt flatterend voor de figuur die hier model voor stond, maar telkens ik uitleg waar het idee vandaan komt beginnen mensen heel hard te lachen!

Benieuwd wat jij denkt!

Wat vind je van mijn kleine Chucks? Schattig? Grappig? Iets anders? Ik hoor graag hoe jij hierover denkt!

Heb je interesse?

Wil je graag één van mijn Mini Chucks in huis nemen? Neem hier contact me op.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *