Opendeurdagen juni 2016 met Stefaan Schreel: Een verslag

De eerste twee weekends van juni vond de nieuwe tentoonstelling van Wim De Prez en Stefaan Schreel plaats. We kregen nieuwe beelden, nieuwe schilderijen en een nieuw kunstboek te zien. Het was een wervelende ontmoeting met een reeks nieuwe creaturen!

Even more new Chucks! Which Chuck do you like best? - CHUCKFAMILY FI

Nieuwe beelden, nieuwe creaturen

Wim De Prez heeft een reeks nieuwe beelden (of noem ik ze beter ‘beesten’?) op de wereld losgelaten! Wanneer je de de deur binnenkwam, werd je meteen geconfronteerd door twee nieuwe vrienden in De Prez zijn fantastische universum van creaturen. Een vriendelijke ventje die de muur op klautert en een zwevende gigant die door de ruimte zweeft. Ze hebben nog vrienden ook, twee broertjes die zich rond hun eigen sokkel wentelen.

Er waren nog een heleboel nieuwkomers van de partij. Twee neefjes die doen denken aan schildpadden kropen door de tentoonstellingsruimte, een kleurrijke wildebras staat te roepen met zijn tong helemaal uit, twee broertjes liggen te kuieren op hun sokkel en twee fantastische draakjes vlogen voorbij, klaar om vuur te spuwen (of iets anders, dat kies je zelf!).

In de tuin vinden we een kleurrijk beeld dat water spuit en dus dienst doet als een waterfontein. Ook vinden we de grote neef van de wildebras en nog twee broertjes met hun mond wagenwijd open. Als je goed luistert, hoor je wat ze roepen…

IMG_9016

Verse schilderijen!

Een tentoonstelling van Wim De Prez is geen tentoonstelling van Wim De Prez als er geen prachtige schilderijen komen opdagen. En die waren er dus nu ook! We kregen drie varianten van een abstract figuur te zien.

Voorstelling van het nieuwe kunstboek: Wim De Prez: 1994-2016

DSC_0358

Deze opendeurdagen waren het ideale moment om mijn nieuw kunstboek voor te stellen. Het boek zet in ongeveer 100 pagina’s mijn artistieke carrière uiteen. Het boek bevat werk dat dateert van 1994 tot de meest recente projecten die ik afleverde. Met tekst en uitleg wordt de lezer/toeschouwer geleid door de evolutie van de kunstenaar, van de tekeningen via de schilderijen naar de beelden. Het boek is nog steeds beschikbaar voor 30 euro.

Nieuw werk van Stefaan Schreel

Ook Stefaan Schreel was van de partij! Hij gebruikt ijzer om standbeelden te maken van op insecten geïnspireerde creaturen. Het zag eruit of onze tuin werd geteisterd door een instectenplaag! Stefaan Schreel startte met het maken van exclusieve meubelstukken in beperkte oplage, vertrekkend vanuit zijn meesterschap als beeldhouwer en steeds met een voor- keur voor het bewerken van ijzer. Door het werken met contrasten tussen hout en metaal in zijn recentere stukken ontstaat een ontdekkingstocht die trouw blijft aan zowel technische als functionele logica. Die contrasten waren ook in zijn nieuw werk te zien.

Heb je interesse?

Wil je graag één van de nieuwe werken van Wim De Prez of Stefaan Schreel in huis nemen? Neem hier contact me op.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *