CHUCKFAMILY - Steun Casa 39 met een Chuck van Mil Flores

Steun Casa 93 met een Chuck van Mil Flores

De CHUCKFAMILY spaarpotten van Wim De Prez zijn inmiddels al enkele weken te koop, online en in selecte winkels in België en in het buitenland.

Eén van die winkels is bloemenspeciaalzaak Mil Flores in Sint-Martens-Latem. Mil Flores verkoopt niet alleen Chucks. Voor iedere CHUCKFAMILY spaarpot die bij hen de deur uit gaat, schenken zij ook € 5 aan Casa 93, een goed doel in India.

Dat vonden wij uiteraard een prachtig initiatief. Daarom nodigden we Michèle Van Hoorebeke uit voor een kort interview. Michèle is de eigenares van Mil Flores. Samen met haar man Frank zet zij zich ook geregeld in voor vzw Casa 93.

CHUCKFAMILY - Steun Casa 39 met een Chuck van Mil Flores

Kunt u Mil Flores kort voorstellen?

Michèle: Mil Flores is mijn bloemenzaak in Sint-Martens-Latem. De winkel staat eigenlijk los van Casa 93 vzw, maar af en toe vormen we een leuke samenwerking. Dat is nu ook het geval voor de Chucks van Wim De Prez.

U verkoopt de CHUCKFAMILY spaarpotten van Wim De Prez in uw winkel. Hoe heeft u deze spaarpotten leren kennen en wanneer en waarom heeft u besloten om ze in uw assortiment op te nemen?

Michèle: Wij kennen Wim via zijn echtgenote.

De allereerste tentoonstelling van Wim vond plaats bij Casa 93. Op dat moment (zo’n 7 jaar geleden) stelde Wim enkel schilderijen tentoon. Van de CHUCKFAMILY was nog geen sprake.

Na die eerste tentoonstelling zijn we Wim blijven volgen. Zo zagen we ook hoe hij na een tijdje grote artistieke sculpturen begon te maken. Daarna volgden de kleine Chucks.

De Chucks zijn naar onze mening artistiek en commercieel volledig in evenwicht. We hebben dan ook geen seconde geaarzeld en namen ze meteen op in ons assortiment.

Voor iedere chuck die u verkoopt gaat er € 5 naar een scholenproject in Zuid-India (Casa 93). Kunt u dit project kort toelichten?

Michèle: Zo’n acht jaar geleden waren Frank en ik op doorreis in het zuiden van India. Onze chauffeur – Chella – nodigde ons uit in zijn dorp, in zijn huis. Dat is een gewoonte in die regio.

Chella was toen eigenlijk al geen volslagen vreemde meer, want ik had al eerder met hem gereisd. Zo waren we in contact gebleven.

Toen we beiden in Chella’s dorpje Eraniyam waren, kwamen we spontaan met het idee om “iets” te doen voor de lokale schoolkinderen.

In eerste instantie kochten we voor 50 kinderen 2 schooluniformen. Schooluniformen zijn later trouwens ook een vast gegeven gebleven bij al onze projecten.

Daarna hebben we ook geholpen met de renovatie van een schoolgebouw en bij de nieuwbouw van een ander gebouw.

Waarom heeft u voor dit project gekozen?

Michèle: Wij zijn ervan overtuigd dat goede educatie bij kinderen dé manier is om hen de kans op een beter leven te geven.

Daarom hebben we er ook voor gezorgd dat er een lokaal is (een kamer in Chella’s huisje) waar de kinderen na schooltijd computerles kunnen volgen op 5 computers.

Ashok – de zoon van Chella – begeleidt de oudste schoolkinderen bij hun eerste stappen op PC en internet.

Waarom verdient dit project een extra steuntje in de rug?

Michèle: Zoals ik reeds aanhaalde, is educatie de beste manier om kinderen een betere toekomst te bieden. Via dit project kunnen mensen de generaties van morgen steunen.

Is er een directe link tussen de CHUCKFAMILY spaarpotten en CASA 93?

Michèle: Van iedere Chuck die Mil Flores verkoopt, gaat er €5 naar Casa 93 vzw. Op die manier steunen we Casa 93 – via de Chucks – op een leuke manier.

In een tiental handelszaken in onze gemeente (Sint-Martens-Latem) staat ook een CHUCKFAMILY spaarpot met een beknopte uitleg over het Casa 93 scholenproject.

Op die manier kunnen de klanten Casa 93 steunen met wat wisselgeld. Bovendien komen ze zo ook te weten dat ze Casa 93 kunnen steunen via de Chucks die te koop zijn bij Mil Flores.

Hoelang kunnen mensen het project nog steunen door een CHUCKFAMILY spaarpot bij u te kopen?

Michèle: We gaan nog tot de Kerst door met deze actie.

Super! Wij hopen alvast dat jullie Casa 93 op deze manier enorm kunnen steunen. Bedankt voor het gesprek en veel succes!

WILT U CASA 93 OOK STEUNEN?

Wilt u Casa 93 ook steunen? Bezoek Mil Flores in Sint-Martens-Latem en koop een CHUCKFAMILY spaarpot! Of schenk er eentje cadeau! De actie loopt immers nog tot Kerst!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *