And now for something completely different tentoonstelling wim de prez art science

And now for something completely different…

Wim De Prez stelt in december 2016 nieuw werk voor tijdens zijn tentoonstelling ‘And now for something completely different…’. Enerzijds bouwt hij verder op het werk dat hij maakte voor de Zweedse Chalmers Universiteit, waarin hij linken legt tussen kunst en wetenschap. Daar kan je meer over lezen in onze vorige blog. Anderzijds stelt hij nieuwe beeldjes voor die het resultaat zijn van zijn experimenten met 3D-printing.

andnow-omslag

Katten, demonen en heel veel werelden

Kunstliefhebbers die nog niet in Zweden zijn geraakt om het nieuwe werk van Wim De Prez te bezichtigen, konden deze maand terecht bij Galerij Nummer Vier om zijn ‘wetenschappelijke’ creaties te ervaren. We kregen een doos te zien waarin een kat van Schrödinger verborgen zat, een vliegende Demon van Maxwell en verschillende werken die de Veel-werelden-interpretatie van de kwantummechanica uitwerken.

In twee schilderijen exploreert Wim De Prez het thema van wetenschap en kunst. Hij bouwt verder op zijn inzichten in Schrödingers kat en Maxwells Demon.

Nog een resultaat van dit ‘kunstwetenschappelijk’ onderzoek zijn de tekeningen in witte kaders. Deze werken zijn verkrijgbaar voor een bescheidener budget.

Leven onder een stolpje

Wim De Prez blijft experimenteren met 3D-printing en deze tentoonstelling krijgen we nieuwe beelden te zien. De nieuwe creaties met kleurrijke accenten leven onder hun eigen stolpjes.

3D-printing maakt het ook mogelijk om heel ingewikkelde beelden te creëren die anders quasi onmogelijk waren. Een van de nieuwe creaties is een complex organisme dat heel moeilijk te classificeren is.

dsc_0197

Wetenschap en kunst onder een stolpje

De kunstenaar zijn interesse in kwantummechanica komt ook tevoorschijn onder de stolpjes. Hij maakte twee beeldjes waarbij een parallel universum zich fysiek manifesteert als een 3D-schaduw.

Ook krijgen we een werk te zien onder een stolp waar drie parallelle universa in aanraking komen met elkaar.

dsc_0204

 Something different

Het was een interessante tentoonstelling met veel boeiend nieuw werk. Als u geïnteresseerd ben in het werk van Wim De Prez, kan u altijd eens langs komen. Geef ons gewoon een seintje via info@wimdeprez.be.

 

1 antwoord
  1. Clemminck jeannot zegt:

    We waren echter te laat voor jou tentoonstelling,maar niet te min ,door achteraf nog eens de tentoonstelling apart te hebben bezocht,waren wij beiden aangenaam verrast,vele groeten en we kijken alvast uit naar de volgende.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *