wim de prez art 3d print

The making of ‘Greed’ (3D-print)

Voor de wintertentoonsteling van 2016, getiteld ‘And Now For Something Completely Different’, verlegde Wim De Prez de grenzen van zijn experimenten met 3D-software en 3D-printing. Een van de stukken die hieruit voortkwamen was ‘Greed’, een studie van menselijke hebberigheid.

wim de prez art 3d print

Elk 3D-geprint kunstwerk begint zijn leven digitaal. De kunstenaar gebruikt gespecialiseerde software om het beeld virtueel te creëren.

Het virtuele kunstwerk wordt geüpload naar de 3D-printer om het te printen. Naargelang de grootte en de complexiteit van het stuk, kan het ettelijke uren tot soms dagen duren om het volledig te printen. Om ervoor te zorgen dat de constructie niet in elkaar zakt, worden er ook steunpilaren geprint. Die zullen niet deel uitmaken van het finale werk. Na het printen worden ze verwijderd.

Om de printer in actie te zien, kan je naar het volgende filmpje kijken. De printer legt een warme plastic draad neer om het beeldje op te bouwen.

Nadat het werk is geprint, worden de steunpilaren verwijderd en wordt het kunstwerk onthuld.

Ten slotte wordt het beeld nog wit gespoten met acryl-verf zodat het het matte uitzicht van plaaster te krijgen. Dit geeft het beeld een breekbaar en fragiel aura. Het organisme wordt onder een glazen stolp gezet en is nu klaar om gepresenteerd te worden aan de kunstliefhebber.

And now for something completely different tentoonstelling wim de prez art science

And now for something completely different…

Om op de hoogte te blijven van mijn activiteiten en aankomende tentoonstellingen, schrijf je in op de nieuwsbrief door op de volgende knop te klikken.

4 antwoorden
 1. Sylvie Dubois zegt:

  Echt leuk om te zien hoe het kunstwerk tot stand kwam !!
  Nog leuker dat het nu bij ons thuis staat !
  dank u Wim om uw creatieve aanpak met ons te delen; dat maakt het allemaal nog waardevoller.

  sylvie

  Beantwoorden
 2. Vanoosthuyse Eddy zegt:

  Beste Wim,
  dit is prachtig ! Een mooi initiatief om dit aan uw volgers mee te geven ! Ik vermoed dat dit terug veel deuren opent en nieuwe mogelijkheden zal creëren ! Hou mij/ons aub verder op de hoogte !
  mijn felicitaties met al jouw projecten. Je weet dat hier een ‘fan’ zit.
  hartelijke groet
  Eddy

  Beantwoorden
 3. Micheline Dick zegt:

  Onvoorstelbaar hoe informatie , techniek en kunst mekaar kunnen ontmoeten! Hoe mooi en alweer fascinerend is dit! Ik wacht alvast op een tentoonstelling.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *