Chuck Family at Birmingham Spring Fair 2015

Chuck spaarpotten goed onthaald op Birmingham Spring Fair 2015

Beste vrienden, vorige week beleefden onze 10 Chuck spaarpotten hun internationale vuurdoop op de Spring Fair 2015 een belangrijke designbeurs in Birmingham, UK. Met veel plezier en gepaste trots kan ik vertellen dat onze spaarpotten daar goed ontvangen werden!

 

Internationale vuurdoop op Spring Fair 2015

De Spring Fair 2015 is een internationale designbeurs in Birmingham, UK. Ingrid, de vriendin die me in contact bracht met de producent van onze Chuck spaarpotten in China, stond voor de derde keer met een stand op deze beurs.

Ingrid is importeur van decoratieartikelen uit het Verre Oosten. Omdat de prototypes van onze Chuck spaarpotten eerder dan verwacht op onze stoep stonden heeft Ingrid ze meteen een mooie plaats in haar stand gegeven.

“De bezoekers van de Spring Fair 2015 begonnen spontaan te lachen.”

Ingrid, hoe heb jij de Spring Fair 2015 ervaren?

Ingrid: Rustig en interessant. Rustig omdat er toch steeds minder bezoekers naar beurzen komen, interessant omdat ik veel leuke reacties heb gekregen op de producten in mijn stand.

Welke producten heb je precies voorgesteld?

Ingrid: Enerzijds heb ik mijn kerstcollectie voor 2015 voorgesteld, anderzijds heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om de Chuck spaarpotten van Wim De Prez aan het grote publiek te introduceren.

En het grote publiek… dat zijn distributeurs en verkopers van decoratieartikelen?

Ingrid: Inderdaad. Op de Spring Fair 2015 stellen producenten en leveranciers van decoratie-artikelen hun producten voor aan distributeurs en inkopers van decoratie-, meubel en cadeauwinkels uit de hele wereld.

Hoe selecteer jij als importeur jouw artikelen?

Ingrid: Ik importeer al meer dan 20 jaar artikelen uit het Verre Oosten. Ik ken dus heel veel producenten persoonlijk. Elk jaar ga ik een paar keer naar China om producten te bekijken, eventueel aan te passen en om eigen ontwerpen te laten produceren.

Spannend! Hoe zag jouw stand op de Spring Fair 2015 eruit?

Ingrid: Ik had een stand van 18 vierkante meter met 8 ‘boxes’ waarop ik producten kon presenteren. Ik heb 7 boxes gebruikt voor mijn kerstartikelen en 1 box voor de spaarpotten van Wim De Prez.

En vielen de producten in de smaak?

Ingrid: Jazeker. Zowel de kerstcollectie als de Chuck spaarpotten vielen enorm in de smaak. De voorbijgangers reageerden unaniem op de spaarpotten: ze keken, stopten en begonnen allemaal spontaan te glimlachen.

 

‘t Is eens iets anders, iets nieuws!

Wat waren de meest gehoorde reacties?

Ingrid: Mensen zeiden vaak spontaan “’t Is eens iets anders. Iets nieuws.” En “Wat een leuke kleuren.” Daar zijn we zeer blij mee. We hebben dus een uniek product. Maar het mooiste blijft toch dat iedereen spontaan begon te lachen als ze de beelden zagen.

Precies zoals Wim het hoopte dus?

Ingrid: Inderdaad. Dat vertelde ik de voorbijgangers ook. Ik heb steeds het verhaal achter de spaarpotten verteld: het verhaal dat je het leven niet te serieus moet nemen. Dat er al eens gelachen mag worden. Dat verhaal viel in de smaak, net als de spaarpotten.

Was er ook internationale belangstelling voor de spaarpotten?

Ingrid: Zeker! Ik heb contactgegevens van geïnteresseerde aankopers uit de UK, Italië en Australië. Dat bevestigt meteen onze hoop (en stiekem ook ons vermoeden) dat de blije boodschap van de Chuck spaarpotten wereldwijd verkondigd kan worden.

Hoe heb je de Chuck spaarpotten eigenlijk gepresenteerd?

Ingrid: Met veel liefde (lacht). Omdat het allemaal zo snel moest gaan had Wim snel een ‘Coming Soon’ poster gemaakt en had hij ook een aantal dozen in elkaar geknutseld. Die heb ik in mijn stand aan het gangpad gepositioneerd. Lekker opvallend dus!

Hoe lang hebben de Chucks op de beurs gestaan?

Ingrid: De Chucks zijn donderdagavond toegekomen. Vrijdagavond hebben ze hun plaats in onze stand ingenomen. Van zondag tot en met donderdag maakten ze kennis met het grote publiek. Ze hebben het prima gedaan (lacht).

Wat staat er nu voor de Chucks op het programma, Ingrid?

Ingrid: Vanaf volgende week zal ik weer de baan op gaan. Dat doe ik elk jaar. Tot april. In die tijd wil ik zoveel mogelijk goede decoratie-, meubel- en cadeauwinkels bezocht hebben. Ik hoop binnenkort ook de eerste voorbestellingen binnen te halen.

In welke winkels zullen we de Chuck spaarpotten kunnen kopen?

Ingrid: De Chuck spaarpotten zullen vanaf september te koop zijn in een beperkt aantal designwinkels in België en Nederland. Niet teveel, niet te weinig, maar precies de goede winkels. Wij kiezen onze verkooppunten zorgvuldig uit.

Mooi zo. Ingrid, zeer veel succes met de verkoop van de Chuck spaarpotten en graag tot een volgende keer!

Meer weten?

Wil je op de hoogte blijven over de avonturen van onze Chuck spaarpotten? Schrijf je hieronder dan in op onze nieuwsbrief.

We versturen niet veel mails, maar als we er eentje versturen, dan staat die wel vol interessant nieuws en leuke acties.

Alvast bedankt!

P.S. Ik ben zeer benieuwd wat u van de spaarpotten denkt. Voel u vrij om hieronder te reageren!

2 antwoorden
 1. Fam. Ameel zegt:

  Beste,

  Mag ik u even vragen waar uw spaarpotten te koop zijn aub?
  En ongeveer welke prijs die kosten?

  alvast bedankt

  met vriendelijke groeten,
  fam. Ameel

  Beantwoorden
 2. Wim De Prez zegt:

  Beste Familie Ameel,
  De spaarpotten zullen vanaf het najaar te koop zijn, ik houd jullie zeker op de hoogte! Er staan trouwens nog producten zoals tea for two-theepotjes en peper- en zoutvatjes op stapel. Je kan dat allemaal op de voet volgen op mijn blog.
  Hartelijke groet,
  Wim de Prez

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *