CHUCKFAMILY meet and greet - 22 november 2015

CHUCKFAMILY Meet & Greet was een groot succes!

Op 22 november organiseerde Wim De Prez samen met zijn CHUCKFAMILY spaarpotten een Meet & Greet en signeersessie in Deurle. Tussen 13.00 en 17.00 uur genoten een honderdtal gasten van koffie, kunst en gezelligheid!

Een geslaagde zondagnamiddag, zonder twijfel. Tijdens een kort gesprek vertelde Wim ons hoe hij zijn signeersessie zelf heeft ervaren.

CHUCKFAMILY meet and greet - 22 november 2015

Beste Wim, een Meet & Greet en een signeersessie met CHUCKFAMILY spaarpotten. Wat moeten we ons daar bij voorstellen?

Wim: Zoals je misschien weet heb ik in oktober mijn CHUCKFAMILY spaarpotten gelanceerd, een reeks van 10 eigenzinnige spaarpotten met een eigen karakter. Elke spaarpot is handgeschilderd, genummerd en hierdoor ook uniek.

Via de CHUCKFAMILY spaarpotten wil ik mijn kunst voor een groter publiek beschikbaar maken. En dat idee slaat blijkbaar aan. De CHUCKFAMILY spaarpotten zijn sinds half oktober te koop in mijn webshop en in verschillende designzaken in België en Europa.

Zowel in mijn webshop als in de fysieke winkels zijn de CHUCKFAMILY spaarpotten populair. Zo populair zelfs dat verschillende klanten me vroegen of ik hun spaarpot persoonlijk kon signeren. Zo is het idee van de Meet & Greet en signeersessie geboren.

Wat konden de mensen zondag tijdens de Meet & Greet verwachten?

Wim: Mijn huis ziet er een beetje uit als een levende kunstgalerij. Mijn beelden, schilderijen en CHUCKFAMILY spaarpotten staan permanent tentoongesteld.

Zondag kregen mijn bezoekers dus een blik achter de schermen. Er was koffie, hapjes, kunst en veel gezelligheid. Het was een geweldige dag.

En mensen konden hun CHUCKFAMILY spaarpotten ook laten signeren?

Wim: Uiteraard! Ik vind het nog steeds een onwerkelijk idee, maar ik heb met veel liefde een behoorlijk aantal spaarpotten gesigneerd. Sommige mensen hadden een of meer spaarpotten bij, anderen kochten er ter plekke een.

Voldeed de sessie aan jouw verwachtingen?

Wim: Ik wist niet echt wat ik van deze sessie mocht verwachten, maar de opkomst van zondag had ik nooit durven dromen. Er waren voortdurend bezoekers aanwezig!

Uiteindelijk zijn er een honderdtal mensen langsgekomen. Ongelooflijk! Ik moest mijn vrouw en zonen zelfs vragen om mee te helpen met de drankjes en hapjes. Geweldig! (lacht)

Waren er veel bekende gezichten aanwezig, of heb je ook nieuwe mensen leren kennen?

Wim: Het was in de eerste plaats natuurlijk fijn om veel oude bekenden en fans van het eerste uur te zien, mensen die mij en mijn tentoonstellingen al langer volgen.

Maar ik was ook aangenaam verrast door de vele nieuwe gezichten. Zo sprak ik met mensen die mijn werk ontdekten bij vrienden en familie en mensen die mijn CHUCKFAMILY spaarpotten elders hadden gekocht.

Soms is je deuren openen voldoende om de drempel te verlagen voor nieuwe en nieuwsgierige mensen. Ik ben alle bezoekers die langskwamen erg dankbaar voor hun bezoekje.

Je maakt ook schilderijen en beelden. Kenden fans van de CHUCKFAMILY spaarpotten jouw andere werk al?

Wim: Sommigen wel, anderen niet. Sommige bezoekers wisten niet dat ik ook schilderijen en grotere beelden maak.

De signeersessie was dan ook een ideaal moment om mijn andere creaties voor te stellen aan een nieuw publiek.

Vonden ze jouw schilderijen en beelden even leuk als de Chucks?

Wim: Zeer zeker! Zo was er bijzonder veel interesse voor mijn beelden. Ik heb er – totaal onverhoopt – 8 verkocht! (lacht)

Op zich is dat niet zo verwonderlijk natuurlijk, want de CHUCKFAMILY spaarpotten zijn geïnspireerd op die grotere beelden. Ze ademen dezelfde vreemde maar vrolijke sfeer uit.

Zo te horen hebben de bezoekers je huis bijna leeg gekocht. Heb je nu nog wel voldoende werk voor je volgende tentoonstellingen?

Wim: Jazeker! (lacht). Gelukkig heb ik in mijn atelier nog voldoende nieuw materiaal staan voor nieuwe tentoonstellingen. En ik werk voortdurend aan nieuw materiaal dus dat komt wel goed.

Heb je nog een leuke anekdote die je met ons wil delen?

Wim: Op een bepaald moment vroeg iemand – die ook voor de eerste keer op bezoek kwam – waar de cartoons waren. (glimlacht)

Mijn zoon Edouard maakt af en toe leuke cartoons voor de CHUCKFAMILY website. Die cartoons delen we op onze website en op Facebook. Blijkbaar hebben zelfs de cartoons al eigen fans! (lacht)

Er zit dus niets anders op dan volgende keer ook een ‘cartoonmuur’ te maken met een selectie van de CHUCKFAMILY cartoons! (lacht)

Zou je nog iets willen delen met de mensen die er zondag bij waren?

Wim: Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor hun bezoek. Zelf vond ik het een fantastische dag. Ik hoop dat mijn gasten er ook ten volle van genoten hebben! Het is in ieder geval voor herhaling vatbaar.

Bedankt voor het fijne gesprek Wim! We kijken al uit naar je volgende evenement!

WAT VOND JIJ ERVAN?

Was jij zondag aanwezig? We zijn benieuwd naar je reactie.

Wil je er volgende keer graag bij zijn? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief! Zo word je automatisch uitgenodigd voor volgende evenementen van de CHUCKFAMILY.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *