Wim-de-Prez-op-zoek-naar-de-ideale-verpakking

Op zoek naar de ideale CHUCKFAMILY verpakking

Beste vrienden,

Een paar maanden geleden reisde ik met mijn goede vriendin Ingrid naar China om de geboorte van mijn eerste CHUCKFAMILY spaarpotten bij te wonen.

In China dacht ik na over een originele verpakking voor mijn spaarpotten. Voor mij moest de verpakking immers meer zijn dan een saaie doos. Ik wou een verpakking die even leuk en schattig was als de spaarpotten zelf.

Ik maakte een eerste prototype van de verpakking en stuurde die op naar de producent in China. Einde verhaal. Nu ja, dat dacht ik toch…

Als snel bleek er een probleem te zijn met de verpakking. Daarom moest ik het originele ontwerp “een klein beetje” aanpassen…

Wat volgde was een lang maar inspirerend ontwerpproces.

Wim-de-Prez-op-zoek-naar-de-ideale-verpakking

Het oorspronkelijke ontwerp van de verpakking

Ik baseerde het oorspronkelijke ontwerp van de verpakking op ‘chucktekeningen’ en -schilderijen die ik 15 jaar geleden maakte.

Eerst maakte ik een verzameling digitale chucktekeningen. Daarna printte ik mijn chucktekeningen op een kruis dat ik tot een kubus kon vouwen. Vervolgens kleurde ik de tekeningen in en herschikte ik ze zodat ze perfect op de doos pasten.

Daarna printte ik het ontwerp uit en plakte ik het op mijn zelfgemaakte doos. De verpakking zag er exact uit zoals ik wou! De tekeningen op de doos sloten naadloos op elkaar aan!

A box with a view

Aangezien ik “a box with a view” wou ontwerpen maakte ik een venster in de voorkant van de doos. Ik realiseerde me echter al snel dat het veel mooier zou zijn om een venster in de zijkant van de doos te maken. Dat deed ik dus ook.

Toen ik van mijn producent echter een blauwdruk kreeg met de afmetingen en verhoudingen van de verpakking, zag ik dat de vorm compleet anders was dan die van mijn oorspronkelijke ‘kruis’-ontwerp.

Achteraf gezien was het inderdaad misschien wat naïef om een vouwsjabloon te gebruiken dat ik in de lagere school had geleerd. Dat bleek toch nét iets te eenvoudig!

Ik moest terug naar de ontwerptafel!

De tweede versie van de verpakking

Aangezien ik digitale tekeningen gebruikte, was het vrij eenvoudig om het ‘frame’ van de doos aan te passen. Het was echter heel wat moeilijker om de tekeningen zo te herschikken dat ze opnieuw in elkaar zouden passen.

Gelukkig kreeg ik het na veel vallen en opstaan voor elkaar om de tekeningen weer naadloos te laten aansluiten. Er was zelfs plaats voor mijn ‘venster’.

Op dat moment wist ik echter nog niet dat de spaarpotten in een vorm van piepschuim verpakt zouden worden. Dit was blijkbaar nodig om veilig naar België te komen. Nog een nieuwe uitdaging dus…

De definitieve versie van de verpakking

De vorm van het piepschuim paste perfect in de verpakking, maar er was wel één nadeel: de vorm was 4 cm hoog en daardoor duidelijk zichtbaar door het venster van de doos.

Om dit probleem op te lossen verkleinde ik het venster en tekende ik een gekke glurende Chuck in de plaats.

Eindelijk, na vele beproevingen, vond toen ik de perfecte verpakking voor mijn CHUCKFAMILY spaarpotten. De foto hieronder toont een prototype van het definitieve ontwerp.

Wat denk jij?

Vind je de definitieve versie van de verpakking voor mijn CHUCKFAMILY spaarpotten mooi? Zelf vind ik ze leuk en schattig. Wat denk jij?

Wil je een spaarpot kopen?

Houd onze website chuckfamily.com goed in de gaten. Er gebeurt op dit moment van alles en de volgende weken komen we met groot nieuws!

3 antwoorden
 1. KIMAK KAU zegt:

  You can definitely see your skills within the work
  you write. The arena hopes for more passionate writers such as
  you who aren’t afraid to say how they believe.
  All the time follow your heart.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *