Een originele verpakking voor een originele spaarpot

Een paar weken geleden schreef ik hoe ik in december met mijn goede vriendin Ingrid naar China reisde voor de geboorte van de Chuck spaarpotten.

Tijdens die reis hebben we met de fabrikant van onze spaarpotten ook meteen gesproken over de verpakking van onze Chucks. Want een origineel product verdient een originele verpakking!

Originele Verpakking voor Chuck Family Spaarpotten

Op zoek naar een originele verpakking

Ik herinner me nog het gevoel toen ik Numnum, de eerste afgewerkte spaarpot van de CHUCKFAMILY, in mijn handen had. Een gevoel van verwondering en intens geluk.

Maar tegelijkertijd voelde ik ook spanning. Want hoe zou dit product in de winkels komen? Met of zonder verpakking? En als we voor een verpakking zouden kiezen, hoe zou die verpakking er dan uit moeten zien?

Ik koos al snel voor een originele verpakking. Ik wilde absoluut meer dan een gewone doos. Ik wilde een verpakking met een even hoge aaibaarheidsfactor als de spaarpotten zelf.

Dus ging ik aan het werk.

Kunst kent geen grenzen

In de loop der jaren is de computer een integraal onderdeel van mijn creatief proces geworden. Ik teken veel op de computer. Op die manier kan ik snel dingen uitproberen en kleine tekeningen combineren tot een groter geheel.

Dit heb ik ook voor de verpakkingen van onze spaarpotten gedaan. In overleg met de fabrikant van onze spaarpotten hebben we een doosje ontwikkeld dat gedeeltelijk open is aan de voorzijde maar dat gesloten is aan de 5 andere kanten.

En voor die 5 kantjes van de doos heb ik een digitale collage gemaakt van eerdere tekeningen van Chucks. Helemaal in dezelfde stijl als de spaarpot dus. Hieronder ziet u het resultaat.

Maar ik wilde meer. Ik wilde geen ‘grenzen’ op het doosje. Geen scherpe hoeken en kantjes. Ik wilde dat het verhaal van de Chucks naadloos doorliep van het ene vlak op het andere. En zo geschiedde.

Hieronder ziet u het voorlopige resultaat: een eerste versie (met naden) van de verpakking van onze Chuck spaarpotten. Deze heb ik zelf ‘gemaakt’. De definitieve versie wordt op dit moment in China gemaakt. Spannend!

Meer nieuws over de CHUCKFAMILY

Bent u ook benieuwd hoe de uiteindelijke verpakking van onze spaarpotten eruit zal zien? Schrijf u hieronder dan in voor mijn nieuwsbrief. U krijgt een e-mail met foto’s zodra we de eerste versie van onze verpakking in ontvangst nemen.

Alvast bedankt en graag tot snel voor meer spannend nieuws over de CHUCKFAMILY.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *