Originele spaarpotten van de Chuck Family

Originele spaarpotten van de CHUCKFAMILY

Vorige maand ging een droom van mij in vervulling. Ik heb de geboorte meegemaakt van mijn eerste Chuck spaarpotten.

Spaarpotten? Inderdaad. Spaarpotten! Schattige, kleurige en vooral originele spaarpotten met een hoek af. Het begin van een mooi verhaal!

Originele spaarpotten van de Chuck Family

Chucks voor iedereen!

Ik maak al verschillende jaren schilderijen en beelden van de CHUCKFAMILY, een familie bizarre figuurtjes die ons traditionele schoonheidsideaal in vraag stellen.

Elk van deze figuurtjes heeft een eigen persoonlijkheid en een eigen verhaal. Maar ze hebben altijd één ding gemeen: er is een serieuze hoek af. En net dat maakt hen zo schattig.

Precies een jaar geleden kwam ik op het idee om hier meer mee te doen. Mijn hoofd zit vol ideeën die verder gaan dan alleen kunstwerken. Ik wilde de CHUCKFAMILY nog toegankelijker maken, maar ik wist nog niet precies hoe.

Originele spaarpotten met een hoek af

Mijn goede vriendin Ingrid gaf me toen een briljant idee. Ingrid is importeur van decoratieartikelen. Zij vertelde me dat een spaarpot één van de meest universele gebruiksobjecten is. Iedereen heeft immers munten, van de Aleoeten tot Bora-Bora. Iedereen kan met andere woorden een spaarpot gebruiken.

Mijn interesse was meteen gewekt, mijn inspiratie aangewakkerd. En mijn ideeën gingen opeens alle kanten uit. Niet snel na deze openbaring had ik mijn ideeën voor een eerste spaarpot in de vorm van een Chuck. Een leuke, originele spaarpot met een missie.

Van idee naar 3D ontwerp

Als je een idee hebt dan heb je nog geen ontwerp natuurlijk. En zonder ontwerp kun je je ideeën niet tonen aan anderen. Daarom zette ik me meteen achter mijn computer om 3D ontwerpen van de spaarpotten uit te werken.

Een computer is een fantatisch middel. Ook voor een kunstenaar. In mei stonden de ontwerpen voor de eerste spaarpot al op punt. Deze spaarpot kreeg de naam “Chew” mee. Met de hulp van Ingrid kon ik het ontwerp van Chew meteen naar een fabrikant van decoratieartikelen in China sturen.

 

Van 3D ontwerp naar 3D print

Deze fabrikant heeft een eerste versie van Chew uit klei gemaakt en ingekleurd. In september stuurde hij Chew terug naar België. Een mooi moment, maar er moesten nog wat zaken aangepast worden.

Om mijn ideeën nog beter te kunnen overbrengen heb ik van mijn 3D ontwerpen 3D prints (echte beeldjes op ware grootte) laten maken. Vervolgens zijn Ingrid en ik in december met deze beeldjes naar China getrokken.

 

Designed in Belgium, made in China

Na een lange reis in comfortabele bubblechuckjasjes mochten de beeldjes eindelijk uit mijn tas. Omdat de beeldjes meteen zo tastbaar waren schoot het gesprek met de fabrikant goed op.

Ik vertelde hem hoe ik tot mijn CHUCKFAMILY gekomen ben, en wat mijn bedoeling met mijn beelden en ontwerpen is. Vervolgens bespraken we de gewenste afmetingen, kleuren en glans van de beeldjes.

 

Van 3D print naar eindproduct

De boodschap van mijn spaarpotten is voor mij zeer belangrijk. Ik wil met mijn creaties mensen doen glimlachen en hen duidelijk maken dat ze mijn werk niet té serieus moeten nemen. En als het kan de rest van het leven ook niet.

De fabrikant begreep precies wat ik bedoelde. En hij wist mijn ideeën meteen naar de praktijk te vertalen. We bespraken nogmaals de afmetingen, kleuren, glans en andere praktische zaken zoals de plaats en de grootte van de gleuven voor de muntstukken.

 

De geboorte van Numnum

Een paar dagen later was het zover. De fabrikant had van mijn beeldjes een mal gemaakt en een eerste proefversie van Numnum, onze tweede spaarpot na Chew, gemaakt.

Hij had hem ook al ingekleurd en van glans voorzien. Grootte, kleur, glans, gewicht,… de hele look and feel was perfect. Numnum was geboren. En ik hield hem in mijn handen. Een magisch gevoel!

 

Numnum op reis in China

Blij als een kind zijn we bij de fabrikant vertrokken. In de komende maanden zullen in totaal 10 verschillende spaarpotten gemaakt worden, elk met een eigen naam en persoonlijkheid. Daarover vertel ik je later zeker meer.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de spaarpotten? Schrijf je hieronder dan in op mijn nieuwsbrief. Zo krijg je mijn status updates in je mailbox van zodra ze hier verschijnen.

Volgende keer vertel ik je graag meer over de eerste avonturen van Numnum in China. Want dat was love at first sight. Wat een avontuur!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *