Schilderijen 2013 – 2016

Schilderijen 2010-2012

Schilderijen 2005-2009

Tekeningen 1994-2004

Over mijn schilderijen

Wim De Prez gebruikt zijn unieke beeldtaal om creaturen, ontstaan in zijn fantasie, tot leven te brengen op het doek. De abstracte werken zijn vaak weinig herkenbaar en moeilijk te doorgronden. De abstracte vormen van zijn eerste tentoonstellingen kristalliseren later tot figuren, creaturen en beesten die herkenbaar en toegankelijk zijn. Humor is nooit ver weg. Wim De Prez creëert een universum van fantastische wezens, die het midden houden tussen speel- en snoepgoed en de duivels van Jeroen Bosch.

Wim De Prez maakt schilderijen over ‘uitgevonden’ creaturen, die de draak steken met het schoonheidsideaal. De beelden ontstonden uit de schilderijen en tekeningen van bizarre beestjes. Ze zijn eruit gewandeld. De figuren in de schilderijen en de sculpturen stellen vragen over onze schoonheidsidealen. Ze voldoen er helemaal niet aan, en toch verschijnt er een glimlach.

Technische details

De schilderijen zijn geschilderd en getekend met acryl, pastel en stift. Ze zijn even goed van kwaliteit en kleurechtheid als een olieverf-schilderij. Aangezien ik ook de zijkanten van het canvas schilder, hebben mijn schilderijen geen lijst nodig.

Deze video toont de creatie van Margots World.