Beelden

Sculpturen, schilderijen en projecten over ‘uitgevonden’ creaturen, die de draak steken met het schoonheidsideaal. De beelden ontstonden uit de schilderijen en tekeningen van bizarre beestjes. Ze zijn eruit gewandeld. De figuren in de schilderijen en de sculpturen stellen vragen over onze schoonheidsidealen. Ze voldoen er helemaal niet aan, en toch verschijnt er een glimlach.

Schilderijen

Wim De Prez gebruikt zijn unieke beeldtaal om creaturen, ontstaan in zijn fantasie, tot leven te brengen op het doek. De abstracte werken zijn vaak weinig herkenbaar en moeilijk te doorgronden. De abstracte vormen van zijn eerste tentoonstellingen kristalliseren later tot figuren, creaturen en beesten die herkenbaar en toegankelijk zijn. Humor is nooit ver weg. Wim De Prez creëert een universum van fantastische wezens, die het midden houden tussen speel- en snoepgoed en de duivels van Jeroen Bosch.

Projecten

In 1993 begon Wim De Prez met trompe l’oeil-muurschilderingen. Dat werd stilaan kunst op bestelling. Vandaag maakt Wim De Prez 3D-kunst, schilderijen en installaties.

‘Voor ik aan een kunstwerk op bestelling begin, probeer ik heel grondig te weten te komen wat de klant wil, we spreken over een persoonlijk, een zakelijk, een wetenschappelijk of gelijk welk ander verhaal. We kijken naar formaat, locatie, kleuren, materialen enz. Nadat ik eerst een schatting van het budget opgeef, maak ik een voorstudie van het kunstwerk. Je weet heel goed wat je krijgt. En dan kan ik het kunstwerk maken en mooi afwerken.

Muurschilderingen

Wim De Prez begon zijn artistieke carrière met muurschilderingen en trompe l’oeils. Sinds 1993 maakt hij kunst bij mensen thuis, in zaken en bedrijven en op publieke plaatsen. Van klassieke landschappen tot meer gedurfde experiments, Wim De Prez heeft altijd zijn grenzen verlegd om de klant zijn dromen waar te maken.